Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vår barndom



skapar grunden barnet står på
alla är vi oskrivna blad
före någon skriver på det
Lyckan kommer och lyckan går
säg vem som lyckan får
varför föder människor barn
alla inte lämpliga som föräldrar
Är det kärlek, eller ett behov
förtrycka en varelse som de har
kontroll över. Rätteligen borde barn
bli älskade för den de är.
Många vuxna idag uppfyllda av egot
och diskriminerar sorterar barnet efter
egenskaper. misnöjet med varför
blev inte han eller hon som grannens.
Därför bär många sår till livets slut
av terror våld psykiska och fysiska övergrepp.
Varför sker så många mord idag?
Varför bedrar vi varandra?
Varför sker så mycket bedrägerier,
inget samvete finns då någon bryter sig in
och stjäl all i hemmet, lämnar kontot och
människan utblottad?
Det finns inget att lita på bland dessa
nöjesmetropoler
Hur ska barn bli ärliga få framgång
då inga hederliga förebilder finns
Inte går det säga barnet har tur,
då födelsen till en familj som stjäl
allt det viktiga som borde följt
i spåren kärlek hopp och tro
och en framtid med sprakande ljus
samt högsta betyg från gymnasiet.
Vägen till framgång beror på vad
eller vilka vi möter i livet
men mest vad vi möter i hemmet.
Våld i hemmet blir allt vanligare
då stora krav ställs på familjen
sprit och droger där vinsten hamnar
i fickorna på den som inte bryr sig
hur många levande han förstör.
Alla får inte en vinstlott i livets lotteri
hade själv tur en mor som alltid ville väl
sommarlovet hos faster och hennes familj
och kusiner var ljuspunkter
lärde mig något viktigt, att slåss för mitt
liv då nöden krävde det. Och slåss
för allt jag tror på och den och de
som står mig nära.
Ingenting kan förändra mig
i grunden är vi den skapnad vi föddes till.
Det är viktigare än någonsin vi människor
ser varandra som vi är. förstår mig inte på
den värld som trampar ner och skövlar

Vildvuxna blommar trampar gärna mången på
och de har redan livslånga sår.
Vargen inom oss har fått alltför stort utrymme.
Det är dags tänka om, du som enbart
ser dig själv och din egen nöjesmetropol.





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2023-06-09 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP