Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


"Att till en livslögn ...säga farväl"

 

Jo jag vet nog att det tog åtskilliga år
för honom att kunna förstå sina fel
men det liv som han då levde
kan kanske ändå förklara en del

alla de förvirrade vägar han valde
de var såväl snåriga som långa
men där fanns ändå en början på slutet
som ganska säkert förvånade många

för även om hans melodi gick i moll
och texten till själva sången var svår
det blev mest en massa mörker i orden
som det egentligen bara är han som förstår

för hans lösning blev att famla sig fram
där bland alla gamla lögner och svek
och de som såg svaret på gåtan
kan säkert se honom som omåttligt vek

så från ett liv i en sorts självgod förtvivlan
där som sällan någon tanke var god
jo han visste ändå vart lösningen fanns
men jag tror faktiskt att han saknade mod

för han ville nu bara vakna ur drömmen
den som så länge plågat hans sargade själ
för att äntligen kunna se ljuset i mörkret
och till hela sin livslögn för alltid säga farväl

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-19 10:51



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det måste varasvårt att leva med en livslögn men del klarar det
2023-06-19
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP