Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två dagsverser, inte så bra kanske ...

... men dagsversen tillhör väl poesins undervegetation, så här kommer de:

I. Operation Barbarossa

Den 22 juni anno fyrtioett
startade kriget som gav världen frossa:
operation Barbarossa!

Nassarna skrek utan sans och vett:
"Nu är Wehrmacht på gång att krossa
Sovjet," sen fick de vandra långt bortom Canossa!

II. Aktuell sanktions- och bojkotthets

Skall man göra det rätta
   och äta Cloetta
eller njuta av gracer
   av godis från Fazer?

Men nu, kan man tro,
   är snask från Marabou
en hiskelig massa
   som fyller herr Putins kista.

Ja tänk:
I bojkottens yrande godhetsdans
   förfaller många i godhetstrans.
Tanken är intet, gesten allt
   för den som inte tar saken kallt!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-22 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP