Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2/7/23, känner kvinnan som hennes bortgångne man arbetade vid Döderhultarmuseet i Oskarshamn


Döderhultarn i Oskarshamn + jag

 

Vackra, eleganta, detaljerade
Levande
Så kommer jag ihåg Axel Robert Peterssons verk
Utan att slå upp wikipedia
Pålitligheten där skulle jag inte satsa en tia 

Han var Döderhultarn
Som gjorde träfigurer
Jag bodde i Oskarshamn i 13 år, och visst hade jag mina turer, till biblioteket
Och Döderhultarmuseet våningen ovan 

Folk köpte en figur eller två för dom tyckte synd om han
Det sägs att en del bara la dom i elden att dom brann 

Han var enstöring
Klädde sig i galoscher ifall regn beröring
Och nu känd i hela Sverige… mest efter han dog
Han la nog ner svett och blod 

Och jag hoppas jag skulle få godkänt för dessa ord
Kvinnan nämnd i ingressen sa att allt detta stämde
Jag om du läste mina texter kanske nån du kände 

Ganska ok

Att dela med en grej
Kanske, kontroversiell, en dikt på 1 rad
Om jag tror på evolutionen längre vet inte vad 

Själen är så djup som en brunn det finns bara vatten på botten som vi kommer ifrån




Fri vers av Page Goldenboy VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2023-07-02 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Page Goldenboy
Page Goldenboy VIP