Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


förlora fotfästet



behöver varje människa göra
för andra förstå
först då vi svävar över stupet
handen greppar tag, kroppen hänger fritt
medan skäcken pumpar
blodet i en ström
då ett ljust minne träder fram
blir den gnistan som tänder elden
och hjärtat slår tunga slag
viljan häva sig upp över kanten
bli liggande flämta efter syre
människan kryper före den går
fram till trädet
och klamrar sig fast
till slut var träd och människa
sammanvuxna till samma
vad finns väl större än den
som Golgatavandringen gått




Fri vers av the wildcat VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2023-08-04 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP