Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under livets himmel

 

 

Det är lätt att leva
när himmelen är bekymmersfri
solljus och vackert blå

svårare  att leva
när den förmörkas av orosmoln
tunga, trista och grå

olikheterna ger kunskap
att både mig själv
och andra förstå

tackar livets himmel
för att den inte alltid
är ljus och ljuvligt blå

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-08-14 10:25



Bookmark and Share


  BenGust VIP
I nöden prövas vännen och en själv.
2023-08-18

  Susen VIP
Livet en arena fylld med utveckling
2023-08-17

  Eva Helene VIP
Så fint och i tacksamhet och ödmjukhet skrivet inför livets skiften.
2023-08-16

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om vikten av att få uppleva även det trista för att kunna uppskatta det ljusa och fina!
2023-08-15

  Ezmeralda VIP
Ja vi måste kämpa i motvind ibland.
Bra dagar och mörka dagar får oss att leva i nuet.
2023-08-15

  Respons VIP
Tröstande ord i regnvädrens förmörkande tid.
2023-08-15

  Kungskobran VIP
Så sant, efter regn kommer sol.

2023-08-14

    Tidsljus_Timelight
När livets himmel är alltid tung, trist och grå då blir det mörkt.
2023-08-14

  överlevaren VIP
Livet är ett spektra av flera nyanser….bra rimmad dikt!
2023-08-14

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att också oro
och svårigheter ger kunskap.

2023-08-14

  Öknens Ros VIP
Det ljusa och det mörka visar oss skiftningarna både i natur och oss människor.
2023-08-14

  Maria Sundelin VIP
Utan nyanser inget liv
Kramar
2023-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP