Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Okända vatten

vännen var hemma på permission
åker på söndag kväll
ännu mera blodprover
hon har cancer i båda lungorna
andra organ skelettet
hjärtat var tydligen friskt
de undersöker om det finns en chans
förlänga hennes dagar

maken har åkt fram och tillbaka
suttit hos henne till kvällen
det finns inga ord som lindrar
den som slitit ut sig
och eldat på sjukdom
genomskinlig som papper
snart skjuter hon ut båten
från kajen
hörde det tysta skriket
som hon sade det blir värst
för den som blir kvar

det blir svårt för honom börja om
först då vi ensamma står
upptäcker vi
Vem som hissade seglet
och styrde båten till land






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-08-18 17:59



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
ack har kontakt och förklarat har inte samvete skita i höra hur det går. ska på återbesök i nästa vecka och träffa kirurgen om det behöver op bort mera
det var hudcancer.
2023-12-17
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP