Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansvaret



Om någon faller ned i bussen
utanför sjukhusets port
larmar då ambulansen
långväga annan ort
sista sucken andas livet ut
på tiden tog det slut
vem vill bära den skulden
alla vänder sig bort
pekar mot avgrunden
Vad är det för samhälle vi fått
någon tänker därpå
alla i samma båt kanske måste stå
skaver den lilla stenen i skon
sanningen närmast den
egot behöver stort utrymme
en liten koja förslår inte
och samvetet tar i ryggsäcken
alltför stor plats
Därför vandrar oskyddade
bland samvetslösa
och de drabbas alltid hårt





Fri vers av the wildcat VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-08-26 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP