Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skingra tankarna 2

ringde henne hon är fågelvän
går det skingra tankarna
då döden står på tröskeln
de flesta flyr sin väg
försöker vara som vanligt
och inte krysta mej
hon läste ur Hälge roliga texter
då jag stod nere i källaren
och de muntrade upp mig
Då jag var som mest nere
läste hon om fåglar ur den
gamla fågelboken
texterna var så levande hörde
dem sjunga, tårarna
rann höra de levande
Det var som vårens fågelkvitter
efter årstidernas vinter
Inga skriver idag med
lyhört öra

inbillar mig det inte hjälper
tvingar bort de tankarna
talade om ungarna som kom ut
under gårdagen
måste utöka skyddet i kattgården
så de inte försvinner hastigt
varje dag ökar deras möjligheter överleva
funnit mamma vet var ungen sitter
men missar en krake som inte
piper högt nog.




Fri vers av the wildcat VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-08-27 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP