Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svartskallen skrev den här texten!

 

 

Jag läser mina känslor

Om,

Och om och grubblar över dem igen

 

Svartskalle står det inför mitt namn

Svartskalle står det på min lägenhetsdörr

Svartskalle, kryss märker skattemyndigheten mitt namn

 

Det kan inte vara sant!

Tänker jag högt!

Talar jag högt till mig själv!

 

Svartskallen kristentroende Naji!

Ett hot mot våra värderingar är Naji!

En ej välkommen till vår värld är Naji!

 

En nekat identitet över hela västvärlden

Skrev några poeter till mig!

Skrek min SFI lärare Ante i hela klassrummet!

 

Jag har kastat mitt liv i vinden!

Jag har kastat mina drömmar i luften!

Jag har kastat mig själv i helvetet!

 

Jag ser ingen utväg någonstans resten av mitt liv

Jag ser ingen möjlighet att älska västvärlden

Jag vill se slutet på demokratin!

 

Dödsdömd och identitetslös blev jag till 

Den dagen jag sökte asyl till Sverige!

Den dagen började jag gräva ner min grav 

 

Det var!

Det är!

Och det kommer allt bli mörka texter från mig

 

Till dig och DIG som svartmålat mig!

Till de och DEM som nekar till min existens!

Till er och ER som är stolta över era mänskliga lögner

 

Svartskallen Naji som skrev den här texten!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-08-28 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP