Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten nära

Nu är hösten nära
daggen nuddar gräsmattan.
Kvällarna blir mörka och sammetslena igen
vi som är vana med bländande sommarljus!
Dimman smeker landsvägen
döljer renar och ibland en älg.
Som yrvaket dyker upp ur dimmorna
på vår väg till kuststaden.
Som i en ögonblink växlar årstiderna
vi hinner inte tröttna.
Sommaren kunde varit längre
men snart kommer färgerna!
Som en målning
i starka mäktiga toner.
Den klara underbart höga luften
allting går igen i årstidernas cirkel




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-29 19:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag ser Norrbottens inland framför mig. renarna och älgarna. Vägen till kuststaden...i mitt fall Luleå. Vackert skriver du.
2023-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor i sensommartiden.
2023-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP