Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Berättelsen är en fantasi som följer handlingen och bokens brinnande berättelser) eller romernas önskan att stängas Roma bibliotek i Malmö, jag vet inte varför?


Grodden till att skriva och läsa.

The germ of writing and reading.

 

- Vi författare har honung på händerna och skjuter flugor väl kära...! en novell med mening. Idag finns det e-böcker tillgängliga. Gamla är gratis online. Inget behov av att stjäla. Miljontals böcker! Det verkar för mig som att deras berättelse inte har någon mening, förutom kärleken, som alltid är mystisk.

– George hade levt en mardröm i flera år. Bredvid honom, som en vän med stora problem, bodde Lissa. Ett förbannat par, så det ansågs i den lilla staden där det var illa när något hände. En kärlek som plågas av bådas beroende.

Missbrukare utan räddning, inget hopp, ingen behandling. I utkanten av samhället, bortglömd av tur och leenden, älskade George fortfarande Lissa och gick vidare. Lissaa var i sin tur kär i George och såg hennes öde.

Han var hennes man och hon såg honom perfekt, som han såg henne. George var beroende av läsning och Lissa var beroende av att skriva. Han läste hela tiden och hon skrev med honom.

De bodde i ett litet rum som hade böcker istället för möbler, och det hade även Lissas manuskript: tiotals kilo anteckningsböcker. Litteraturberoende leder till sådana fastighetsdramer. De pratade bara när de älskade. Han uttryckte sitt nöje att läsa Anais Nin eller Nabokov, och hon viskade fraser, mellan kyssarna, av karaktärerna i hennes romantikböcker.

De levde hårt. De sparar mat ur munnen för att lägga till böcker, papper, pennor, bläck och blommor. Det stämmer, blommor var godiset till deras katastrof, de kunde inte klara sig utan blommor.

Blommor på böcker, bland böcker, blommor som Lissa skrev eller visade för George att älska eller drömma om nya berättelser som ropade på att skrivas. När de inte orkade så mycket lidande, kläckte de en plan och genomförde den: de bröt sig in i stadens bokhandel.

De var där i glada  fyra timmar, de kände lukten av en ny bok i salongen och dyrt bläck skars bland blommorna, med franskt bläck. Alla polisvägar ledde till dem. Bara med dem. Stadsjunkiesna, litteraturjunkiesna, pekade alla på honom som de enda misstänkta.

De dömdes i en nödsituation, samhället hade inte råd att riskera mycket med dem i allmänhet. George och hans flickvän avtjänar sina livstidsstraff i ett maximalt säkerhetsbibliotek i drömstaden Lissas berättelser i en novell om henne.

Domaren satte dem i fängelse där. Narkotikamissbrukare ska hålla sig så långt borta från dagens normala värld som möjligt, var domstolens resonemang i slutet.




Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-09-01 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP