Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är inte svaren som är problemet, det är frågorna. Jag sitter inne med svaren, men det är ni som ställer fel sorts frågor. Det kan vara ett problem att byta däck på en traktor, när de däck som finns att tillgå är till en Citroën C4.


Det är inte svaren som är problemet




Det är inte svaren som är problemet, det är frågorna.
Och så förstås att problem med kommunikationen
brukar bero på att de inblandade talar så olika språk.

Det går att dela in alltid i tre grupper.
Som i den gamla leken 'fågel, fisk och mitt emellan'.

Så oavsett vem du pratar med,
det bör vara på ett sätt som är
någorlunda begripligt för båda.

Exempel,
om du har fel, så har jag per definition rätt
men å andra sidan
om du har rätt, så har jag per definition fel.

Så finns det vissa specifika undantag från varje regel.
Läs gärna i en bok om de engelska reglerna i Cricket,
spelat i Indien
men referatet du lyssnar på hörs
i en radioapparat under world war II i Australien.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-09-11 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP