Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


Nakna fasader

Sittandes i en bostad

Med nakna fasader

Här kan var och en se varandra

Det var och en vet

Är att om allt blir

Ifrågasatt blir inget kvar

Att dölja våra fel och brister med

En människa som enbart

Är ute efter att hitta fel

Hamnar snabbt i ett bokföringstänkande

Avslöjas vi som bluffare för vårt sätt

Att leva och för det vi gör

Hamnar vi i intet av tillvaron

Och inget annat blir kvar att visa upp

Än några nakna fasader

Försiktighet och hänsyn blir mer än viktigt

Vid bedömningar av andras identitet

Hur mycket vet vi om varandra

Som har ett värde för samhällets atmosfär??

Du visade oss bilder du tyckte och trodde

Var viktiga för vårt liv och situation

I en bostad där vi satt bakom nakna fasader

Och väntade på paradisiska vibrationer

Längtan efter att bibehålla en idyll

Växer sig stark bakom en bostad

Med nakna fasader

 

Taleptox Skrev

20230912

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-09-12 06:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP