Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om det var annorlunda då?

 

Man önskar sig!

Att det var annorlunda!

Att det blev annorlunda!

 

Ödet har sagt sin!

 

Mans förluster i livet

Är

Sorg och saknandet och ett minne av maktlöshet

 

Själen mörknar!

 

Mans eget förluster

Är

Egen sak och ingen annans sak

 

Samhället sviker!

 

Kan man vrida tiden tillbaka?

Kan man tänka på ett annat sätt?

Kan man var säker att man gjort rätt?

 

Ordet kan likna om ångrar och om tänker

 

Min glädje i livet har ersatts med sorg

Min tid på jorden blev till ensamhet

Mina känslors drömmar blev till rök

 

Ensam föddes jag och ensamt dör jag

 

Man ensam dör i sin lägenhet i flera månader

Tills grannarna klagar på stanken

Tills man ej bryr sig längre om sina grannar

 

Man dör ensamt i västvärldens demokrati

 

Inte som Jude, kristen, muslim, Buddist osv

Inte i Asien, Afrika osv

Inte underjorden och i himmelen

 

Helt enkelt västvärlden skiter i sina egna medborgare!

 

Om?

Kan?

Hur och varför?

 

Ingen ställer den här fråga till sina politiker!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 62 gånger
Publicerad 2023-09-12 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP