Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avundsjuka

Avund är livets luft för en del
avund är skamligt för fler
Att skilja på avund och orättvisa är inte lätt
och utnyttjas politiskt på olika sätt
Risken är stor
att det i förödelsen bor
att allt blir till hat
Hitler och Stalin kunde sin sak




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-09-14 12:49



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
columbus var klokare
de flesta (vita) gillar honom

"columbus killed more people
than hitler and stalin"
- immortal technique
2024-04-05

  KattenKin VIP
Intressant upplägg runt det heta ämnet avund här i dikten, tänkvärt.
Jag skrev om avund på Facebook för några år sedan, minns inte mer än att jag tog fasta på en idé av Bernard Shawn, att avund är en drivkraft här i världen. Tyckte det var kul och annorlunda att ämnet vinklades till något positivt.
Tillbaka till din dikt, skillnad på nödtorft och överflöd, där handlar det nog om orättvisa istället för avundsjuka.
2023-12-22

    lydriket
"Att skilja på avund och orättvisa är inte lätt
och utnyttjas politiskt på olika sätt "

Träffande rimmat om de totalitäras teknik.

Hur skulle massformationmedia ställt sig till Stalin och Hitler om de senare tillskrivit sina ideologier som religioner och åberopat religionsfrihet och särrättigheter?
2023-09-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
"en gång i en blå måne" månens hemlighet
utomjordingar skördar mänskliga själar för mat, så här förklaras månens beteende, det är en satellit skapad av utomjordingar, hur ska vi annars förklara våra krig under alla förevändningar
2023-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP