Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yngst i klassen?


..."så är jag ju så mycket yngre än vad du är", sa hon...
vi pratade om vår skoltid och
jag sa att jag inte varit med om att få skolmat.
Kan det bero på åldersskillnaden?, sa hon.
Jag blev tyst en stund, förstod inte riktigt...

...sen förstod jag, hon uppfattade mig
som mycket äldre än vad hon är.
"Vilket år är du född, Britt-Marie?", frågade jag, fast jag mycket väl visste.
Hon tittade upp och sa årtalet.
"Det skiljer två år mellan oss" konstaterade jag,
så det kan inte vara därför jag inte fick skolmat och du fick...
möjligen beror det på att den kommunen jag vuxit upp i,
var trög och gammaldags.

När jag kom hem gnagde det i mig att hon tyckte jag var mycket äldre än vad hon är.

Men senare skrattade jag lite för mig själv.
Tänk att vi har med oss en bild av oss själva som yngst och unga, trots att åldersskillnaden iallafall ibland, inte alls är så stor.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-25 10:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jag känner mig inte heller gammal, men det är jag ju. Relativt åtminstone. Nu har du lyckats sätta fingret på något som jag tror att många av oss kan skriva under på.
2023-09-25

  Gunwale VIP
Jag minns med förskräckelse hur jag ibland (under skoltiden) kunde tycka att de som bara var ett eller två år äldre levde som i en annan värld, att de var lite hopplöst efter!
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP