Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

20 haiku i en dikt

Det sista liket.
Ligger under trapporna.
Önskar sig nog hem.

Nattens deckare.
Skräcken kittlar mer än så.
Krossat glas droppar.

Svarta änkans sorg.
Mördare av kött och blod.
I en annan värld.

Folkskygg och ensam.
Undviker ögonkontakt.
Hans liv. Hans ångest.

De som faktiskt finns.
När ingen orkar lyssna.
Tv:n i vardagsrummet.

Spar gamla recept.
Tabletterna är helt slut. .
Vad hände med dem?

Hans inre krigar.
Känns som han aldrig vinner.
Han har rätt, så rätt.

Han tittar på fotbojan.
Vem kan läsa hans tankar?
Vem känner honom?

I en stad av mord.
Döden ett sätt att leva.
Fångad i en bur.

Hungern blir för stark.
Äter blodpudding med sylt.
Tänker på grisar.

När tröttheten kom.
Han lade sig i hörnet.
Bland damm och kvalster.

Kände sig hemma.
Med galler för fönsterna.
Det fanns gardiner.

Han räknar dagar.
Dagar som snart blir nätter.
Snart permission.

Han vet inte om.
Slutet väldigt nära nu.
Ringer ett ett två.

Det som nu har hänt.
Inte ens stjärnorna vet.
Bara polisen.

Inga tårar föll.
Inga blommor vid hans grav.
Minnen ingen minns.

Knappt någon släkt kom.
Att ta ett sista farväl.
Bortom stängd portal.

Nu ett annat liv.
En annan monarkfjäril.
Sitter i buren.

Räknar dagarna.
Räknar dess långa nätter.
Tills hon somnar in.

Inuti puppan.
Allting börjar om igen.
Minut för minut.







Fri vers av Black raven VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-09-26 04:27



Bookmark and Share


  miramin
Gick rakt in i hjärtat
2023-09-27

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fina haikun. Den sista raden gillade jag mycket.
2023-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP