Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag såg ut genom fönstret och konstaterade att det var dimma. Kan jag göra något av det? frågade jag mig själv.


Några banala rim en onsdag

I dimma ligger världen dold
Dålig sikt åt alla håll
Vädrets makter i våra trakter
ägnar sig åt lömska akter

Endera dagen vansinnesregn
Andra dagar solens sken
som suger saften ur marken
så träden vissnar i parken

En tanke slår mig då till sist
En fågel viskar från sin kvist
att vädret speglar politiken
i Sverige och all världens riken

Politiker lovar men håller tunt
Jorden snurrar likväl runt

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-27 08:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Snurra, min jord!", som Malmsjö sjöng.

För att inte tala om "Dimma" med Dag Vag...

De sjöng f ö också att politiken är ett skuggspel...
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP