Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om diagnoser


Stämpeln

Dikt av Julia Engström.

Det är för många som får en stämpel idag, det måste få ett slut.
De som vill räkna ut exakt hur många vingslag en fjäril gör på en minut.
O de som inte kan hindra orden från att hoppa ut.

De som inte kan sitta still.
Även om de egentligen inget hellre vill.
De som ständigt oroar sig för att inte räcka till.

De som bråkar o slåss men innerst inne längtar efter en kram.
Hon som inte får plats i en vanlig ram.
Han som är mer vild än tam.

Alla får de en stämpel i pannan.
Du är fel, så försök vara nån annan.
Men ibland rinner droppen över i kannan.

Jag ÄR ingen diagnos, jag är en människa precis som du.
Ja, det får räcka nu.
Annars går jag mitt itu.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-28 13:45



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Tror på att anamma olikheter snarare än att försöka korrigera dom.
2023-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP