Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


1043.OUTBRUNNA LJUS 5

NOVELL.OUTBRUNNA LJUS 5

*Å,Själens njutning är
HÖGRE än kroppenskött
tillfreds-ställelse,när
sjärnor låter en smula
inhölja Jordens ögon.*

Medan DU,inom slutna gränser,gör
en karriär och DET är din passion!,
och på hemmaplan slaktar procentpriser
så,att mästerskapets andelsägare
skingrades åt olika håll och atelje
*DRA-GSP-EL*gick på auktion.

I den sura blicken är släktbandsrötters
leende mellan sig:Vad väntar man sig av
Mångångare?liksom blind...
Men när ansikte mot ansikte råder
de:Skaffa dig praktisk skiclighet!:

"Att vara grovUllig som ni vill jag ej
vara!",springande i väg skriker jag.

Och detsamma vänner:
Vardagar övergår i vuxenhet.
Och vid den vitsen deras ögon vinkar
så som de svalt en oskalad banan!

"En oundviknlighet att vara
TUNG väntar alla!",svarar jag
och säger för mig själv,

Ymnig av rutten rutin begränsar
bröstet att andas för fullt.Däremot
bakom Drömmarnas gränser,sömndrömmerier
drar nätter i undran:

Vem? är överst
*GUDS ANDE!*

Vad? är där nere...
grummel bäddar blindhet,

VAD? ÄR MELLAN...
att hinna svälja och andas ut
-apoplektiskapogeumsbanor...
... ... ... ...

Sluta skaka mig som
ditt eget peronträd!
Resa dig!
Vad mumlar du om?
Av vindstyrkan blåstes
bort S T O R G R E N!

...FRÅN VINGAR FLÖG
=HAN=TILL EN VING...

f.f rps tbc




Prosa (Novell) av Lollitta VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-01 08:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP