Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vet inte om jag lagt ut de här redan, i blandat urval i DB 3. Jag kan inte hitta dem någonstans här inne. Så skulle de inte vara utlagda här redan, så är det här inte en repris. DB står för DiktBok, DS står för DiktSamling.


DB 4 100-101





100
Min uppenbara svartsjuka
på dem
som fortfarande tror
för oss alla

syns den utanpå
i mitt ansikte?

Lyser den som i eldskrift
i mitt ansikte?

---...---

101
Ibland inbillar jag mig
livet är
ett lortigt dike
ur vilket
invalidiserade insekter
haltande tar sig fram

mellan tovigt oljigt
smutsigt gräs
och bland förkrympta blommor.



(Originalet, det vill säga i min bok, är texten satt
med centrerad text, dock med vänstermarginal här.
Efter att herr C hade synpunkter på sättet att hantera text.)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-05-04 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP