Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Mellanösterns blomma har vissnat

I en distans långt bort i annat land

Krigets vindar sveper in över länder

Bomber, granater och missiler viner in

Mellan olika länders område

En moské, en kyrka , en skola och ett sjukhus

Beskjuts med granater långväga ifrån

En fest med dans urartar och många dör

Av beskjutning och skottlossning

Bilar sätts i brand och gisslan tas

Några Barn, vuxna och till och med

Äldre pensionärer tas som gisslan

Vad kommer hända dem?

Blir det tortyr, dödade eller bara

Utväxlade genom utpressning från gisslantagare??

Blommor i ett fönster slokar och vissnar

Ingen finns kvar i huset som kan vattna dem

Civilbefolkningen drabbas hårdast

Förfärliga hemska scener utspelas

Tusentals människor har dött en för tidig död!

En far har mist sin dotter och en mor sin son

De få soldater som ägnat sig åt dessa räder

Dör som flugor på en beskjuten husvägg

Det händer mycket som är svårt att förstå

När moralen och principer försvinner och sätts ur spel

Vissnar blommor i beskjutna hus

Idag har det än så länge kommit 11 epost hem till mig

Och jag har haft möjlighet att vattna mina blommor

Blir det något bättre av detta??

 

Taleptox Skrev

Den 20231009

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2023-10-09 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP