Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oss kålsupare emellan

Det sägs att den som dricker kålsoppa
kan liknas vid en annan kålsoppedrickare
och att dricka kan liknas vid att supa
så att en kålsupare kan liknas vid en annan
de blir lika på det sättet
att det blir lika goda kålsupare
eller lika dåliga

Om en grupp människor beter sig grymt och rått
mot en annan grupp människor
som i sin tur beter sig på samma sätt tillbaka
kan vi ta till kålsuparteorin

Ju närmare vi står någon av grupperna
och ju fler vi känner eller bryr oss om
desto större är risken
att vi försvarar det egna våldet mot de andra
och förkastar det andra våldet mot de egna

så att alla kålsupare
förvandlas till hjältar eller terrorister
och att den som benämner någon som kålsupare
tvingas med för att ställning i striden

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-09 16:25



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Vilken soppa!
Här rimligt förklarad med en och annan sup!
Lida mest gör ändå de som ingen soppa får, utan spiken i soppan i form av kulor och annat elände!
2023-10-17

    Lena Söderkvist VIP
Kålsupar é vi allihopa, jajamen, och supandet kan bli rena såpan rent av. Kulsåpa. Ibland tråksoppa förstås... Ja, det är du ju inne på.
2023-10-09

  Blomma-Stjärna VIP
O, så bra du beskriver mänskliga konflikter, intriger, terror, krig - just nu svidande aktuellt - många är berörda och känner man barn som skadats kanske dödats... svårt att se till hela historien... - man ser förskräckt babys och gamlingar och oskyldiga massakreras. Men massakrer på eget folk samt vanmakt och fattigdom har lett till terrorn (= försvaret - svaret på förtryck). Men i dagstidningarna skrivs historien utifrån egna nationens (nationernas) vinstintressen!
2023-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP