Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Min personliga karaktär.


I am merciful as a saint and I thank the nanny Mrs. Emmy.

Kungens jaktintresse: Den 77-årige kungen är en ivrig jägare som gärna deltar i jakten när det är säsong. Jaktlagsavslag: Ett Forsmarks jaktlag ville inte ha kungen på sin jakt och sa nej till hovets begäran. Jaktledaren trodde att kungen skulle förstöra jakten med allt uppståndelse runt omkring. Nyutexaminerad jägare : En person som dock fick komma på jakt var Melina Arkehag, som nyligen tog examen som jägare. Hon pratade om sin nervositet inför sin första jakt. Om ni undrar hur länge kungen har jagat?

 Enligt kungahuset har kungen varit intresserad av jakt sedan han var ung. Han deltog i många olika typer av jakt, både i Sverige och utomlands. Han är också hederschef i flera föreningar och jaktföreningar. Kungen skrev också en bok om jakt som heter "Med Kungen på jakt" Boken gavs ut 2006 och innehåller kungens egna berättelser och bilder från olika jakter. Så kungen har jagat i många år, kanske över 50 år.

Han menar att jakt är ett sätt att vara nära naturen och djuren. Han sa också att han vill lära sina barnbarn om jakt och bevarande...

Så Melina Arkehag har jagat väldigt kort tid, kanske bara några dagar eller veckor. Hon är en nykläckt jägare som fick chansen att skjuta älg medan kungen var tvungen att stanna hemma,

Om kungens önskemål om att lära sina barnbarn om jakt och naturvård och om det är omoraliskt att uppmuntra dem att jaga,  Det är en intressant och kontroversiell fråga som kan ha olika svar beroende på ens personliga värderingar och syn på jakt. Jag sökte på nätet och hittade några källor som tar upp ämnet.

Enligt Skogssällskapet har jakten i Sverige en lång historia som har förändrats över tid. Jakt var en gång ett privilegium för kungen och adeln, men sedan 1800-talet har den varit kopplad till markägande och reglerad av lagar. Jakt är också en viktig del av viltförvaltningen och bidrar till bevarandet av den biologiska mångfalden. Kungen är en ivrig jägare som har deltagit i många olika typer av jakt, både i Sverige och utomlands. Han skrev också en bok om jakt som heter Med Kungen på jakt. I boken berättar han om sina egna erfarenheter och reflektioner från olika jakter. Han menar att jakt är ett sätt att vara nära naturen och djuren och att det kräver kunskap, respekt och ansvar. Han sa också att han vill lära sina barnbarn om jakt och naturvård och att han tror att de kommer att njuta av det. Så kungens önskan att lära sina barnbarn om jakt bygger på hans eget intresse och erfarenhet av jakt. Han ser detta inte som omoraliskt eller våldsamt, utan som något positivt och lärorikt. Han vill dela sin passion och värderingar med nästa generation. Men alla kanske inte håller med kungen om hans syn på jakt. Vissa kanske tycker att jakt är onödigt, grymt eller farligt. Vissa kanske undrar om brorsönerna verkligen vill jaga eller om de känner sig pressade av kungen. Vissa kanske också anser att det finns andra sätt att lära sig om naturen och djuren utan att döda dem. Det finns alltså olika åsikter om jakt och moral. Det är upp till var och en att bilda sig sin egen uppfattning.
Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-10-13 14:18Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP