Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Härvan och trådnystan för min nästa


Spinnrocken

Min Nästa

De som går och befinner sig sin väg ska tystas nystas in
i härvan likt som i en spinnrock..… trampas in varv på varv…
torvas som i rund ”tjorvig” trådboll i trassel…

blåsten i nystanet inordnas i dropparna som likt luft för vinden
men som så nyttiga för korna ute på åkern för foder och för djur som går i bete
sin hägn, som inredas in för vintern

…kor som leverans grädde mjölken till kaffet eller efterrätter eller…

Hur än nystan nu Tjorven; torven med mera, med mera…
så, spinnrocken är klart intressant
om nu spinnet går i rundgång med djur eller den faktiska spinnrocken (trampar) som man spann tråd med förr. … så spelar det mindre roll
Och ”ystan” ..förresten ”Ystan”som västan hur med det … men
…aldrig hur än att på tal till att glömma nästan…

Spinner på för härvan och trådnystan för min nästa i omgångar…
;)

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-14 11:19



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Ja så sant..;)
2023-10-14

    Lena Söderkvist VIP
Scener från landet låter det som. Mycket jobb men också genuin nytta som man kan vara stolt över. Nystanet leder mig obönhörligt till uttrycket full rulle.
2023-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP