Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


1045.OUTBRUNNA LJUS K.6

NOVELL.OUTBRUNNA LJUS K.6

"BÖRJAN UTAN BÖRJA
MED INNANDÖMETS BOLLSLAG,
men CARA-BID-AE är så fyndiga,
krossar fruktrötter...med kärleksgift."
.................

Nåväl!Hur känns MITT VredesSKYFALL?
"Förnyades och laddades till botten!"

Varför snörvlar du då med näsan?
"Sju månader om året var vi fiskar.
Och nu för tiden,doppar man sig,
besväras huden nästa dag av röda
kliande fläckar,liksom en potatis
av ett rivjärn."

Nåväl...kan du ej simma,kryp då
på botten som...en gärs.
"Åh...DU skojar!Det är just det
frågan gäller att jag i grunden
ej är en kräfta,icke heller en gädda!"

I en göl har även"en Mangalin"brister.

"Sjön Mälaren förtrollar,men av mängden
nybyggen vid och på vattnet,bildas skum.
Icke rättänkande,omåttliga,löpande band
av kälkborgare efter vattenutsikt slår
inte bara sin egen skalle."

Ebb och flod är driftiga stridssignaler.

"Istället för fåglar nomadiseras
främmande ämnen och som extra
pålägg till de,slinker sig titt
och tätt krokodiler som är ovanliga
för oss.Vattnet suger ej upp kemikalier
och driver in långa ränder av skumflingor
till stränderna.Syns även från broarna.
ANTIMÄLAREN ÄTER UPP MÄLARENS VÄLLBEFINNANDE!
Skulle Världen se anorlunda ut om bara våra
far och mormödrar skulle regera?"

JAG JUSTERAR!Stunder kan vara sådana,
när en munk med favoritsylt liksom en
klapp i munnen och hjärnan.Ju större
hamn av sockersött desto mindre syn
i ögonen och hörsel i öronsnäckan.

"Just då av sinnes komfort de avskalade
bergen hoppar till dalar och då Jordens
gnagare vrålar av blodtrycket för full hals."
... ... ... ...
I MÅNENS ÅTERSKEN
ÄR =ÅNGANS KRONA=
av flygnde sand!

f.f rps tbc




Prosa (Novell) av Lollitta VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-14 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP