Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den språkliga kvaliten på poeter.se

Ett advekat språkbruk är av vikt på en sida som denna.

Att se skribenter använda dig av ”dom” istället för det det korrekta ”de” eller ”dem ” ger mig rysningar och ett tvivel inför sidans kvalitet och framtid.

Någon skrev och undrade varför jag inte skriver poetiskt. Jag kan ge ett rakt svar. Jag är militär och pilot - ej poet. ( även om jag kan tycka om kvalitativt språkbruk).






Övriga genrer av Fd stridspilot
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-21 22:37



Bookmark and Share


  Fd stridspilot
Tack ni som kommenterat. Självklart har ni rätt och jag har fått mig en tankeställare.
Språket måste få leva och utvecklas.
Istället för att ta bort texten skriver jag detta och tackar er som påpekat min felbedömning.
2023-12-27

  La Magnólia VIP
Jag instämmer i L E-sons kommentar. Det finns stor variation här på sidan och ditt sätt att skriva passar mycket väl in här.
Så kan jag tillägga att även jag uppskattar kvalitativt språkbruk även om språket hela tiden förändras.
2023-12-25

  Solitaire VIP
Hear hear

2023-12-15

    ej medlem längre
Fyller de flesta kriterier för samtida poesi: nyenkla formuleringar, metaperspektiv, självmedvetenhet. I det fall man tror att poesi fortfarande måste utgöras av 1800-talsromantiska parrimmade rader är det här en förebildlig text. Så kör på.
2023-11-10

  kriya
poesi lever sitt egna liv och ska inte fängslas.
2023-10-22

  Emanuel Sigridsson VIP
Stycket två är synnerligen humoristiskt.

Sedan har Du nog missbedömt den här sidans överlevnadsförmåga. Med säkerhet kommer poeter.se att överleva till och med "En Före Detta Stridspilot" Men kul text. /mb här/ Angående citattecken: regelboken står i vinterbiblioteket cirka 620 meter bort: tror jag.

Vänligen
Emanuel Sigridsson/ Före detta svensklärare.
2023-10-22

  Fredrik Axelsson
Ack, hur vi försmäktar på ångestens höjder över språkets ostoppbara utveckling. Till de sista mohikanerna på samhällets postdigitala utpost gives hopp; det vässade verktyget och gåvan kallad textkritik. I detta - skickligt utfört - kan språk, stavning samt traditioner upprätthållas och klamra sig fast vid det litterära stupet. Ett annat alternativ blir att begrunda, släppa taget och falla i konstnärlig frihet till den djupa plats där själen får frid och allt föds på nytt.
2023-10-21

    tramp
Ok båda (3) :-) är ok vad jag kan förstå ? Är inte textens innehåll av vikt ?
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Fd stridspilot
Fd stridspilot