Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikt tanka trilogi med stilgreppet: repetitio, anafor (medveten upprepning)


ESKAPISM ~Tanka trilogi

ESKAPISM

Utstakad vägs räls
i viskande lövs farväl
Trofast rusar tid

Vi försöker få fäste
flyr fram fort, så kylan yr


~
Utstakad vägs räls
i viskande lövs farväl
Trofast rusar tid

Vi försöker få fäste
flyr så fort, så lögnen yr


~
Utstakad tågs räls
i viskande skogars ljus
Träden stammar högt

Reser bort, söker en punkt
fast hem, finns i ~ vartsomhelst
________

 

Victoria * (*här en emoji fredsduva i original verket)

DominiQue NVC Costa

 

#dikt #tanka #trilogi med #repetitio #anafor

Bild skapad av Bing exklusivt för denna dikt

#AIkonst #AI




Bunden vers (Tanka) av DominiQueen
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-22 19:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Livets resa tänker jag när jag läser din fina text.
2023-10-23
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen