Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om fatigdom


Enkel matematik

Dikt av Julia Engström.

Vem är fattig o vem är rik?
Är det bara ren matematik?

Vi har de som badar i pengar.
Som somnar mätta i dyra sängar.

Vi har de med hungriga magar.
Som jobbar o sliter under hårda lönelagar.

Ja, det är ren logik.
Enkel matematik.

Men den som är ensam i hela världen.
Som inte har någon med sig på färden.

Är hon fattig eller rik?
Är det verkligen så enkel matematik?

Tak över huvet och mat i magen ska alla ha.
Men både och är att föredra.

Inget smakar gott när själen värker av ensamhet.
Gemenskap borde vara en mänsklig rättighet.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-30 07:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP