Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi fick i uppdrag i en skrivgrupp där vi övar med olika skrivövningar att skriva"en fantasyhistoria om en Gud som försöker få den utvalde att följa sitt öde. Max. 300 ord ." Bilden har jag skapat med hjälp av Bing och AI samt efterbehandling.


UTVALD

#utvald 

DESTINATION OKÄND
En vanlig dag. En ordinär person. Genomsnittslön. 182 cm. Man 28 år. Singel, men tokkär. Inga barn. Fast anställning. Projektledare i byggbranschen. ”Bor” på sitt kontor.
En vanlig man, förutom: han hade blivit kallad arbetsnarkoman. Han renlevnadsmänniskan? Ansvar var hans namn.

”I intigheten inackorderas skrymslen hit ingen letar”.

Jo, det var en sak, fastän Frank är vältränad, disciplinerad, korrekt, punktlig … Oantastbar: han sover djupt, mycket djupt. Tre larm, samtidigt, behövs för att väcka honom på vardagarna. Två mobiler plus väckarklockans stegrande ljus och fanfar. Väl överraskad, blir han som genom ett trollslag klarvaken. Direkt. Lämnar utan avsked, natten. Utanförskapt, i princip jobbar han dygnet runt, helt ovetandes sin nattliga arbetsgivare.
Hon, kärestan, hade hört Frank mumla märkliga saker när de samsovit. Ibland långa meningar, fast inte ”hans” ord. Nej, så talade aldrig Frank. Rebecka vill inte genera honom, så nära är de inte. Hon börjar därför spela in och renskriva.

29.07 ”ansätter ni världen, och så nu mig?”
06.08 ”det överenskomnas övergripande angelägenhet, men väg ej farbar
11.08 (om jag hörde rätt?) ”sikten har klarnat” (senare) ”vingar som bär”
21.08 ”de jagar skuggor i dalen”
02.09 ”förflydda dagars påvra ansträngningar”

”Dubbelliv?” Kan det kallas så? ”Vem är Frank?” Rebecka ansätts i obesvarets djupa pannveck. ”Vem?” Tystnaden stegrar i susande viskning:

”Väck honom mjukt, ljuset kan förblinda. Säg allt, men berätta inget.”


– Frank, älskling har Du sovit gott? hon leker försiktigt med locken i hans hår. Anletsdragen vilar i ett ögonblicks tvekan, så sprider det sig: leendet. Soluppgång bakom ögonlock innan han tindrar ljuspåstigning i hennes själs speglar.
– Rebecka, viskar han.

Försvarslösa hängivna frenesin i varandras famn. Tidskrökskrumbuktade inomvärldars förening, tillkännagivna sin gränslöshet i En kropp, Ett öra: förnimma de oanat, en röst från andra sidan väggen förtälja:

”Det bor en nyckelbärare i varligheten”





/© Victoria DominiQue 

 


_________________________________________________________
#AI_KONST - samskapad av mig & Bing
Tack
 till Bing - som exklusivt framställt AI-genererad konst efter mina instruktioner. Bilden har jag sen skapat vidare med, den är min, den ingår i verket här, och jag får dela för privat bruk.





Prosa av DominiQueen
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-31 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen