Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rumäner köper Ungern.

Rumäner köper Ungern. Den senaste fastighetsdille. De har betydligt lägre priser än de i Rumänien. Den främsta motivationen är överkomliga priser. De flesta av de rumäner som valde att köpa en fastighet i Ungern kommer från Arad och Timi?oara. Köpare valde hus som varierar i pris mellan 5 000 och 10 000 euro. En betydande fördel är att dessa köp inkluderar marken och alla nödvändiga verktyg. I allmänhet börjar bostadspriserna i Ungern på cirka 2 500 euro. att köpa ett hus utan att tillgripa ett lån under en period på 10-30 år är en svår uppgift.Fjärde platsen på listan över utländska köpare av hus i Ungern 2022 är ockuperad av rumäner. De köpte 750 fastigheter. Britterna följde efter, med 690 bostäder, och österrikarna, som köpte 462 fastigheter i Ungern.Bostäder i Ungern, som ofta kommer med tomter på flera tusen kvadratmeter, finns till priser runt tio gånger lägre än i Rumänien. Tyskarna, de mest intresserade av bostäder i Ungern är i första hand Central Statistical Institute (KSH), av de 8 000 bostäder som köptes av utlänningar 2022 köptes de flesta av tyska medborgare, totalt 2 127 bostäder. På andra plats kommer slovakerna. De köpte totalt 1 042 hus i Ungern förra året. Slovakerna investerade mestadels i fastigheter belägna i ungerska län som gränsar till Slovakien, som Borsod-Abaúj-Zemplén och Gyor-Moson-Sopron, och betalade i genomsnitt 27,9 miljoner HUF. Det är också värt att notera att nästan två tredjedelar av slovakiska bostadsköpare är minst 65 år gamla. Kinesiska medborgare, som var de näst största utländska bostadsköparna i Ungern för ett år sedan, investerade i 814 bostadsfastigheter 2022. Av dessa är 94 % belägna i huvudstaden Budapest. Kinesiska köpare betalade dock i genomsnitt 63,3 miljoner HUF för bostäderna de köpte.




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-11-03 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP