Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människan kan vara klok, framåtskridande och förnuftig. Hon kan också vara driven av revir, hat och hämd. Kommer hon någonsin lära sig att det sistnämnda inte leder till annat än mer av det sistnämnda?


Lika som bär

Blåbär och lingon vet
att de är
blåbär och lingon

Lingonen försöker inte färga blåbären röda.
Blåbären försöker inte färga lingonen blåa.
blåbär och lingon växer sida vid sida.

de kastar inte smuts på varandra.
de står sida vid sida och förstår
att de är blåbär och lingon.

för hur skulle det se ut
om blåbären brände upp lingonens blad
om lingonen kastade lingonbomber mot blåbären
om lingonen skulle tvinga blåbären att smaka surt som dem
om blåbärens högst belägna och yvigaste buske skulle skrika "död åt lingonen" sedan vilt kasta runt sina bär
ut över lingonen
runtomkring som hårda bomber
om de små lingonkarten fick lära sig
innan de fått färg
att det ondskefullt att vara blå

Nej, hur skulle det se ut?

En lila sörja.
Det skulle vara en tid att sörja.

Det är inte skogens tid att sörja.
Det är människans tid att sörja.







Fri vers av Marija M VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-10 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP