Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Felkraft

En hel del el känns fel.
Över och under slingrar sig sladdar,
och dolda dosor är inbyggda, gömda, tick-tömmande konton.
Slipade dolska, insinuanta installationer.
Likt giftormar utan samvete.
Likriktad likström, kontakt utan kontakt.
El har ingen känsel, men känns en hel del.
En evigt strömmande, strålande likgiltig ondska, ja,
men likförbaskat ett nödvändigt ont.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-12 05:29



Bookmark and Share


  Respons VIP
Bästa dikten om elektricitet det här decenniet. Många klura ordvändningar och innehållsförskjutningar. Bra!
2023-11-14

  stormengudrun VIP
Fyndigt skrivet:-) Första meningen med fyra av sex ord på rim är som en slagfärdig slogan!
2023-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Fyndigt om elen som vi inte kan vara utan.
2023-11-13

  KYREUS of Sweden
...el
ler - tänk när det
blir strömavbrott,
knappast värre.
2023-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP