Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Träden dör stående, människorna dör…

 

 

Träden dör stående

Och

Jag dör ensam förnedrande liggande

 

Drömmen kämpande dör levande

Och

Jag dör i min skit drunknande

 

Orden kämpar och dör enastående

Och

Jag dör tyst skrämmande

 

Tiden i en människans liv går förbi tjuvande

Och

Jag genom tiden är bara en solo passagerande

 

Kärleken lever förnedrande

Och

Jag dör av ensamheten äcklande och förolämpande

 

Stående faller man och dör stillande

Sittande kollapsar man och dör stillande

Liggande försvinner man och dör stillande

 

Gående faller man och dör stillande

Simmande drunknar man och dör stillande

Flygande faller man och dör stillande  

 

Fallande dör stjärnorna lysande

Fallande dör alla fåglar tystande

Kvävande dör allt havsdjur simmande

 

Förnedrande dör de som lever ensamma svidande

Kränkande dör de gamla på äldreboendet skitande

Tyst osynligt smygande kommer döden segrande

 

Existensen!

Livet!

Själen!

 

Är Guds mästerskap och underverk enastående

ALDRIG av slumpen skapades!

ALDRIG av tomheten skapades!

 

Syftet med all skapelse är att GUD FINNS!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-11-13 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP