Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets mening enligt Spinoza

Livet är den paradox
som innebär att acceptera
och tycka om fängelset
och dess gränser
mellan födelse och död
för att i nästa stund
glömma alltsammans
och ge sig hän i det liv
som trots allt pågår




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-11-20 16:28



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Är det verkligen glömma eller snarare just därför ge sig hän? Hursom livet i ett nötskal väl fångat! c
2023-11-23

  Mats Edin VIP
Paradox och förutsättning, bra skrivet
2023-11-22

  Cikoria Blå VIP
Aha!
2023-11-21

  Blomma-Stjärna VIP
oj, är det så han tänkt det, den gamle filosofen Spinoza - då har han helt rätt!

2023-11-20

    Lena Söderkvist VIP
Spinoza hade rätt, om detta är vad han har sagt (känner mig minst av allt påläst om honom) man gör det bästa av det (vem skall annars göra det).
2023-11-20

  Staffan Nilsson

Hmm, ja så kan han faktiskt ha menat - om han följt sin tanke till dess slut.

2023-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP