Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fåglarna ingen minns


På den frusna sjön
skymtas en blodröd panasch
fjolårets fjädrar
fåglarna som ingen minns
klär krigets sista tankar.

Vid helt fel tidpunkt
fann han hjärtats andra hälft
långt in i dimman
var kärleken växte fram
ur striden ingen förstod.

Nu hörs knappt nånting
annat än knastrande steg
i frusna minnen
än mer bar än hela mig
är den kyss som föder liv.




Bunden vers (Tanka) av Rasmus Nikanor
Läst 77 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-23 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rasmus Nikanor
Rasmus Nikanor