Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri översättning av Edgar Allan Poes dikt "dream within a dream" från 1849.


Dröm i en dröm

Låt mig kyssa dig god natt
Du, mitt hjärta och min skatt
Glöm allt som jag hävdat
Du hade rätt, du var öm
Mina dagar var en dröm
Du dansar till gammal lag
Under en natt, eller dag
En vision, min eller din
där sorger dränks utav vin
Alla säger till mig glöm
allt är en dröm i en dröm

Jag står på åldrat land
vid en stormplågad strand
Allt som finns inuti min hand
korn av gyllene sand
allt hon sa var förlåt
sandkornen rinner bakåt
i min gråt- i min gråt
Åh min gud ur min hand
Rinner all evig sand
Åh gud alla frågor
sveps ut i havets vågor
Alla säger till mig glöm
allt är en dröm i en dröm




Bunden vers (Annat versmått) av Gann
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-11-23 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gann
Gann