Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utrensning är nödvändig


En enda rutten frukt sprider smittan till
de andra i korgen
Visst är det obekvämt med sanningar
då måste vi säga ifrån
och lämna frukten tillbaka
även om handelsman Flink blir irriterad
över den besvärliga kunden
Det är samma med oss människor
den som är medveten om var såret finns
ändå hänsynslöst sticker kniven i såret
vad säger det om den personen
vem är det som är frisk
patienten eller monstret ?

En stor sjuka finns i folksjälen
Så länge vi inte protesterar sprider sig sjukan
Omgivningen får inte ge vika
även om övermakten stor
vi får aldrig acceptera varken pengar under bordet
eller att endaste utsätts för fysisk eller psykisk terror
de får inte finnas förståelse för
människor som behandlar andra illa !
Varje sådan person är att betrakta som
en hemsk elak och självisk varelse
som tar ifrån människor allt
VI HAR DEMOKRATI INTE DIKTATUR
I SVERIGE
fast det är obekvämt bli påmind om det
för alla som är lika ruttna


Några kloka ord ur Sven Lindqvist bok
"en underjordisk himmel har han i en
spetsfundig kommentar på sidan 34
gett sitt omdöme om nutidens människor
och deras brist på kärlek och empati
till varandra i följande mening
" Jag tycker i stället att vi andra har fått våra
känslor förkrympta. Vi har en blindtarm
som hjärta".

Med sin ärliga penna klär han av oss nakna

En reflektion i samband med hans bok:

När någon i svaghet råkat fela
av oförstånd en dumhet kanske gjort
då är tungorna inte stela
Förtalet sprids likt tistelfröna fort




Fri vers av the wildcat VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-11-24 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP