Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Tomtarnas lott...

 

Så tyst är nu skogen
och nejden kall
ja livet där ute
är stilla och fruset
Långt där i fjärran
hörs ännu forsarnas fall
och där i fönstret
brinner första juleljuset

Snart tomtens släde
fullastad är
och bjällror klingar
invid skogens rand
Vår vackra julstjärna
nu i fönstret tänds
ja frid ska råda
i vårt vinterland

Låt stjärnorna på himlen
sprida ljus över världen
när en julafton sen nalkas
har vi fullbordat färden
Så vilka ska sprida vår glädje
i såväl koja som slott
jo denna uppgift har fallit
på tomtarnas lott

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-11-28 18:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig juldikt, kunde varit av Viktor Rydberg
2023-11-29

    ej medlem längre
Underbar stämning du skapat här!
2023-11-28

  Öknens Ros VIP
Mycket fin juldikt, stämningsfullt.
2023-11-28
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP