Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


I tystnaden ekar hans handlingar

Än idag bland bibliotek och bokhyllor

Don Quijote är du handlingens

Och oskuld fullhetens människa??

Riddar litteraturens egna baneman

Och det medeltida äventyrets gesäll?

En värld ville du bemästra och vinna

Med äventyr och slumpmässigt galej

Men motstånd mötte du av folk som

Du mötte på vägen som gjorde sig

Lustiga över din drömlika karaktär

Med hån och praktiska skämt

Var en del med på ditt äventyr

När de hörde talas om dina beryktade

Handlingar och påhittade fantasier

Med hjälp av Sancho Panza ödelade

Du ditt eget rykte i ånger på din dödsbädd

Än idag tycker en och annan att

Du var verkligen galen och de ser dig

I andra som de möter på sitt livs väg

Du får stå för galenskapen personifierad

Besatt av den romantiska riddar litteraturen

Som du senare i livet förläste dig på

Numera tycker en och annan att du

Var en riktig galen adelsman som gjorde fel

Och att de själva som tycker så inte är

Det minsta lika dig och dina äventyr

 

Taleptox Skrev

Den 20231129

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2023-11-29 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP