Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är is på gatorna ikväll i Stockholm i Stureplan på Östermalms Nattliv.


Polarnatten(Sonett)

Hit sprider sig polarnatten – meteorologen förklarar | SVT Nyheter

Facebook

Nu börjar polarnatten, snön är vit som en tår,
Över landskapet sprider sig en tyst, fridfull atmosfär.
Mitt sinne flyger på sommaren med grönt gräs så klart,
Och minns värmen från solen, en känsla så sällsynt och rar.

Jag tycker synd om det gröna trädet, starkt och stolt,
Som hugger ner det så att jag kan dekorera det, en handling så kallt.
Med chokladgodis och kristallglober, ljusband och glittrande ting,
För att fira december, för att välkomna vinterns kung.

Men även i denna kalla tid, finns det skönhet att finna,
I snöflingornas dans, i stjärnornas eviga glimma.
Och även om trädet är borta, dess ande lever kvar,
I varje dekoration, i varje glittrande stjärna så klar.

Så låt oss fira denna tid, med glädje och med värme,
Och minnas det gröna trädet, dess skönhet, dess styrka, dess lärdomar ärme.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2023-12-02 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP