Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tomtes väg genom skogen

Bland snötyngda granar
vandrar en tomte trött
Han kisar mot ljusen
bortom skogens rand
De som lyser med
den styrka han själv saknar
ibland

Nog ska det ännu gå att ta sig
hela vägen fram
Skumögd med lykta i hand

Ända fram till gemenskap
och ljus nära människors hus
bort ifrån den mörka skog
på väg mot fönstren med
stjärnor och levande ljus
Som så löftesrikt lyser

Om han själv bara orkar
sig hela vägen fram
längs den knarriga snöhöljda
stigen

Ska det nog gå
att få känna den kärlek
och närhet han så sällan får
Då han ensam och trött
tar sig fram bland kvistiga snår
och fast han är tomte
längtar efter porlande bäckens
brus och fågelkvitter

Det ska nog gå att ännu ett år
ta sig hela vägen fram
Om han nu bara tyar och gitter












Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-03 10:37



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin dikt i väntan på julen.
2023-12-08

  Anya VIP
Tycker om.
2023-12-05

    Drömmar i universum
Så mysig dikt i vintertid blir inspirerad att skriva en till juldikt om tomten :)
2023-12-03

  Kungskobran VIP
Fin juldikt, jag blir inspirerad

Tomten sover sött under ladutaken
men snart måste han bli vaken
för julen kommer med väldig fart
då måste allting vara klart.
Släden med renarna spänns på
hej och hå undan det gå
barnen de måste sina klappar få
och klappar åt mor och far också
innan tomten hemåt far
nästa år så kommer han igen
”för det har han lovat”



2023-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP