Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Advent 1

 

 

nu vi tänder första ljuset

det lyser fint i huset

med hopp om frid och lugn

lussekatter bakas i ugn

 

på himlen stjärnor glimrar

för ögonen det flimrar

sagolikt sig Universum visar

vi människor livet prisar

 

men alla inte lyckliga är

många lever i misär

med ångest de ser mot jul

för dem är det inte kul

 

orättfärdigt är detta livet

för en del är allt givet

andra får nöja sig med smulor

kanske de ändå har humor

 

vad tänker Han där uppe då

varför ser Han bara på

till människan får vi lita

även de som lever på krita

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-03 14:43



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En god tradition i juledikt att reflektera över de mindre bemedlade och skänka dem en tanke. Vackert!
2023-12-05

  Sparvögat VIP
Bra tecknat ~ om livets stigar…

2023-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att leva under samma himmel, men i skilda världar.
2023-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP