Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första advent (nu och då)

En sjuarmad ljusstake
rödmålad och snidad i trä
med vita klippta
silkespappersmanschetter

Jag och min far som då ännu
fanns
som stämmer sin gitarr med
högtidlig elegans

Det är vad jag minns när jag
får den elektriska ljusbågens
alla lampor att lysa
med ett enda tryck

Är det ändå det första levande
ljuset jag tycker mig ha tänt

Det jag och min far tillsammans
tänt en gång på en annan plats
i vintertid

Då det det var första advent




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-04 09:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Nu är det advent
första ljuset är tänt
snart är det nummer två
hoppas vi är hemma då


2023-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP