Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan pardon

”Bättre och bättre da för da”
Var det inte så nån diktade
och skrev?
”Bara glädje hjärtat rymmer
strunt i sorgerna och alla
bekymmer”

Nu kan man minst sagt undra
hur det med den saken blev
Och hur naiv den mannen kunde
tänkas varit som kupletten skrev

Kanske skrev han dessa rader
”med en glimt i ögonvrån”
Bara för att mörkret betvinga
i en mellankrigstid

Med hopp om en framtid
mer ljus och solid
Inspirerad av en viss Emile Coues
tankar kring självsuggestion

Den sång Ernst Rolf framförde
med hatten lite grann på sne
med slagkraft och utan pardon






Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-05 08:59



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tack för ett historiskt perspektiv!
2023-12-06

  Kungskobran VIP
Det krigas här och var men det är en västanfläkt mot första och andra världskriget.
2023-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP