Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En eloge till de som står upp i den fackliga kampen mot Tesla!


Svenska värderingar

Vem skapade helgen? var det facket eller Gud?
vem bestämmer vem som har rätt att vara sjuk?

inför livet och döden
har vi liknande öden
men vår störste tjänare
tog en törstig klunk
ur gemensam bägare

vem som har rätt blir en fråga om tro
men tror gör man i kyrkan
och vi offras på kommersens altare
för deras pengadyrkan

vad ger livet värde?
tror du att det är profit?
en ständigt flyende ribba
och hårdare slit?

jag ber dig fundera över livet och oss
om vi ska leva tillsammans eller slåss
och klättra på varandra i en pyramid
eller rädda vår välfärd medan det finns tid




Skapa | Skriva av Månfare VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-07 22:34



Bookmark and Share


  rostspik VIP
En viktig och angelägen text.
Det är ju så; välfärden är en angelägenhet för alla medborgare.
Även för karriärnissar och nyliberaler som gärna ser sig som förmer. Den dag de råkar ut för nåt vill de nog ha en vettig vård med sköterskor som inte är sönderstressade.
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP