Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om konsten att värma sin själ.

Sitter underkyld och kall på en bänk i väntan på bussen.
Hur värmer man sin själ?
Adventstider tindrar i träd och fönster.
Saffransdoft här och där, pepparkakor i alla former.
Pepparkaksprojekt på gång, godis fyller väskan.
En och annan bit slinker in i munnen.
Nyss slog kvinnan i presentbutiken in mina små julklappar med glädje. Vackra krusade band.
Jag gick runt och funderade och fann klappar till govänfesten till helgen.
Fingrarna fryser när jag pekstudsar bokstäver i poesigörandet på mobilen.
Att vila still en stund med handen i varma fickan är skönt. Skylten blinkar 9 min kvar till bussavgång.
Både ledset och glatt kommer av dagen och tröstar sig med dessa ordplåster.
Tänker på min cykel med vinterdäck jag for fram på igår med merinobaklava på under cykelhjälmen.
Det är juligt i vintermörkret. Så många fler gläds åt advent när många också kämpar med tunga existentiella tankar. Krigen tänjer själaglädjen.
Oj det börjar bli dags att packa ihop. Minuterna tickar på... och du delade dem precis, God Jul!




Prosa av Feminaz
Läst 88 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-08 07:01



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
läser med behållning trots att det nu är dagarna efter jul - tack!
2024-01-03

  Kungskobran VIP
Julen avlöpte än en gång
med glädje och sång
Nu är nyår kvar
därefter det nya årets alla dar
hoppas de blir glädje och frid
och en lycklig tid
2023-12-30

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
jag värmer den med kaffe
som det sägs...

"kaffe ska vara
hett som helvetet
svart som djävulen
gott som änglarna
och sött som kärleken"

av araberna

det funkar för mig
får livslust då
är på massa olika piller
så blir mest trött
och ängslig annars
men 3 koppar
kaffe per dag
så klarar jag
vadsomhelst :)
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz