Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
denna skrevs redan 2017


Förundrad



vem krediterar alla utsatta
för timmar dagar och år
av ångest oro och tårar
orsakat av de skuldsatta
som viftar med frisedeln
då Kronofogden står vid dörren?
främst i judaskören
reser sig många svarta ljus
som trädde över min tröskel
och mörklade mitt hus
det är både krans och kista

det är vanligt i dag att skulden skakar sig torr
på de utsattas bekostnad
medan de utsatta ständigt är våta
det måste vara något i maten
eller en pandemisk smitta
för inte är det väl uppfostran
det sämsta är att alla blir avtrubbade
känslokalla inför andras lidande
men glöm inte det finns ingen ros så vacker
som våra minnen
vi går där tyngdlösa och känner doften
från själen

vi hör det bultande hjärtat





Fri vers av the wildcat VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-12-08 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP