Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE KOMMA FRÅN ÖST OCH VÄST DE KOMMA FRÅN NORD OCH SYD

I romanen "Trilby" 1894 som skrevs
av George Du Maurier 1834-1896 före-
kommer en figur vars huvudkaraktär
"Svengali"väl skildrar den despotiske
Netanyahu som elakheten och ond-
skan personifierad med vilkens avsikt
utnyttjar,förför,dominerar,intrigerar,
ljuger och manipulerar,
och som Svengali själv framställdes
som en Ashkenazim jude har verket
sedan det utgavs haft en antisemitisk
glöd även om det inte var tänkt så,
utan endast enskildas tolkningsfrihet
som tänder den antisemitiska elden i
det faktum att de komma från öst och
väst de komma från syd och nord som
Mizrami,Sefardiska och Ashkenazim-
judar däri Netanyahu endast profilerar
sig själv som den onde juden med sin
egoistiskt narcissistiska avsikt att till
varje pris uppnå sina mål och inte ens
skonar sina egna artfränder.



-

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-12-12 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP